Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ανάλυσέ το:Περιποίηση ξηρών επιδερμίδων!!!!

Μάθε πώς να φροντίζεις σωστά την ξηρή επιδερμίδα σου!!!!
Πολύ σημαντικό είναι αν γνωρίζεις ποιά συστατικά μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στην επιδερμίδα σου:

  • Hydra IQ
Το Hydra IQ βασίζεται σε μια σύνθεση γλυκερίνης-γλυκόζης, που έχει αποδειχθεί in-vitro ότι ενεργοποιεί το σχηματισμό στην επιδερμίδα, νέων ακουαπορινών, πρωτεϊνών που επιτρέπουν στα μόρια του νερού να ταξιδεύουν μέσα και έξω από τα κύτταρα του δέρματος. Η ικανότητα των ιστών να συγκρατούν το νερό, κατά συνέπεια, βελτιώνεται, με αποτέλεσμα την καλύτερη ενυδάτωση των κυττάρων που διαρκεί.  
  • Βούτυρο Καριτέ
Το βούτυρο καριτέ είναι ένα εκχύλισμα χρώματος ιβουάρ από τον καρπό του δέντρου καριτέ. Όπως το βούτυρο / βούτυρο κακάο, λιώνει στη θερμοκρασία του σώματος χαρίζοντας στην επιδερμίδα λεία και απαλή αίσθηση. Περιέχει ένα σύμπλεγμα διαφορετικών λιπιδίων, που υποστηρίζουν την προστατευτική λειτουργία της επιδερμίδας. Το βούτυρο καριτέ εκχυλίζεται από τον καρπό του δέντρου καριτέ που εκφύεται στην περιοχή του Σαχέλ της Αφρικής. Στην Γκάνα, το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται για την προστασία της επιδερμίδας κατά την περίοδο της ανομβρίας.  
  • Χαμομήλι
  Υποστηρίζεται ότι η κατανάλωση χαμομηλιού μπορεί να κάνει θαύματα. Ο λόγος είναι ότι το χαμομήλι ανακουφίζει από κράμπες, ενώ διαθέτει επίσης, κάποιες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που δυσχεραίνουν την επιβίωση των μικροβίων. Επιπρόσθετα, το χαμομήλι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και, κατά συνέπεια, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Η επιδερμίδα παραμένει λεία και απαλή, ενώ μειώνονται οι ερεθισμοί και η ερυθρότητα.
  • Εκχύλισμα καρπού Βurdock
  Το Burdock προέρχεται από την Ασία, όπου χρησιμοποιείται στην αγιουβερδική ιατρική με βότανα, καθώς και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.Οι καρποί Burdock περιέχουν το ειδικό ενεργό συστατικό που ονομάζεται αρκτιίνη. Συμβάλλει στην υποστήριξη της παραγωγής κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι βασικό συστατικό των συνδετικών ιστών και η μείωσή του ενδέχεται να οδηγήσει στην εμφάνιση ρυτίδων.
Ποιά μέθοδος είναι αποτελεσματική για την ξηρή επιδερμίδα;

Η ξηρή επιδερμίδα έχει συχνά χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας, ενώ στερείται φυσικών ενυδατικών παραγόντων και λιπιδίων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αποκατάσταση των επιπέδων της υγρασίας θα μπορούσε να έχει μόνο βραχυπρόθεσμο όφελος. Για την ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας, πρέπει να αξιοποιήσετε τα λιπίδια του δέρματος. Αποτελεσματικά προϊόντα για την ξηρή επιδερμίδα είναι εκείνα που αποκαθιστούν την μακροχρόνια ισορροπία στα επίπεδα υγρασίας, τον προστατευτικό φραγμό και την εμφάνιση του δέρματος.
Τί είδους προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιώ για ξηρή ευαίσθητη επιδερμίδα;
Κάθε τύπος δέρματος έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ειδικές ανάγκες. Η επιδερμίδα σας επηρεάζεται επίσης, από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και από τον τρόπο ζωής σας. Για να υποστηρίξετε την ισορροπία της επιδερμίδας, είναι απαραίτητο να καλύπτετε τις συγκεκριμένες ανάγκες της. Πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης που έχουν σχεδιαστεί για τον τύπο του δέρματός σας. Τα άτομα με ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα πρέπει να χρησιμοποιούν ήπια προϊόντα καθαρισμού και, αν η επιδερμίδα τους έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπίδια, μια κρέμα ημέρας με πλούσια υφή και καταπραϋντικές ιδιότητες. Τα προϊόντα καθαρισμού δεν πρέπει να ξηραίνουν την επιδερμίδα, ενώ τα προϊόντα περιποίησης πρέπει να της προσφέρουν την υγρασία ή τα λιπίδια που χρειάζεται, αφού η ξηρή επιδερμίδα ενδεχομένως να χαρακτηρίζεται επίσης, από έλλειψη (προστατευτικών) λιπιδίων. Επιπρόσθετα, η χρήση προϊόντων απολέπισης πρέπει να γίνεται με προσοχή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου